Lagring

Vi har kølehus som køler frugten ned til 1 – 3 grader kort tid efter plukningen.

På den måde bevares frugten bedst.

Vi supplerer oplagringen med, at noget af frugten opbevares i specielle delvist lufttætte kasser.

Når æbler ånder udskilles kuldioksid CO2 og bruges ilt. I disse kasser er der en membran, der reducere udslippet af CO2 fra kasserne. Dette bevirker, at ilt koncentrationen på grund af frugtens åndring, reduceres og frugtens naturlige modningsproces forsinkes. Også fordampningen fra æblerne reduceres så frugten bevare sin saftighed m.m. i længere tid..

Vi kan derfor forlænge opbevaringsperioden med et par måneder for nogle af sorterne.

Dette gælder for pærerne Clara Fries, doyenne, og for æblerne Elstar, Jonagold og Jonagored.

Vi undersøger løbende, om der er andre sorter, hvor dette opbevaringen kan bruges.

Systemet er udviklet i Frankrig. Yderligere oplysninger på www.jannymt.com